Arkut

Arkkutoimittajamme, SHT-TUKKU OY

SHT on valmistanut arkkuja jo yli 65 vuotta. Olemme onnistuneet siirtämään perinteisiä taitoja ja kokemusta yli vuosikymmenten, sukupolvilta toisille. Kotimaisuus on meille tärkeä arvo ja se näkyy materiaaleissa ja valmistuksessa. Sertifioidusta puusta valmistetut tuotteet tukevat kestävää kehitystä ja tarkasti valitut materiaalit takaavat parhaan lopputuloksen. Arkuissamme yhdistyvät laadukkaat materiaalit, kaunis muotoilu, vuosikymmenten kokemus ja erityistaidot sekä suomalainen käsityö.


Arkkumallistoa

Valonsäde

Valkean arkun solmulaskos sitoo elämän säteet huolella yhteen, kerää elämän moninaiset polut kauniisti lähdön hetkeen. Perinteisen arkun ilme on eleettömän kaunis ja rauhaisa.  

Solmulaskos

Valkean arkun solmulaskos sitoo elämän säteet huolella yhteen, lähdön hetkeen. Tämäkin arkku tehdään ja verhoillaan kotimaisena käsityönä Punkalaitumella.  


Ranta

Arkku vie ajatukset rauhaan, kauniin rantamaiseman tyyneyteen. Linjakasta pellavaverhoilua koristavat upea, hillitty brodeeraus sekä levolliset nauhalaskokset.

Arkun sisustus on pellavaa. 


H-210

Muotokieleltään pehmeälinjainen ja hillityn tyylikäs arkku henkii suomalaisen hongan ikiaikaista rauhaa. Huolellinen viimeistely korostaa puun arvokasta olemusta.  


Punahonka H-44

Punertavan sävyinen honka ja perinteinen suomalainen muotoilu muodostavat uljaan, puhuttelevan yhdistelmän. Kannen harjalauta on viimeistelty sileäksi.  

Kansisäde

Suomalaisen arkkuperinteen taidonnäyte: kaunis ja taidolla tehty sädelaskostus laskeutuu koko kannelle. Puhtaan valkea, rauhallinen kokonaisuus. 


Vilja

Kypsyvä vilja vie muistoissa lapsuuden elokuuhun, pellon laidalle, kun ilmassa tuntuu jo aavistus syksystä. Vaaleaa pellavaa vasten erottuu herkkä, puusta leikattu viljakuvio.

Arkun sisustus on pellavaa. 

Kalla

Kalla-arkun on suunnitellut pitkän linjan suomalainen muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen. Hänen innoituksenaan on toiminut kallan sulava ja linjakas muoto. Jokainen Kalla-arkkuun käytetty puu on yksilö, ja sen vuosirenkaat sekä huolella työstetty urapinta kuvastavat ainutlaatuisen elämän tarinaa.

Kallan vaaleaksi käsitelty kotimainen honka sekä sileän ja rosoisemman pinnan yhdistelmä sopivat suomalaiseen mielen maisemaan. 

Honka H82-RHL

Jykevästä, tasaleveästä puuarkusta välittyy suomalaisten ikihonkain suuruus. Pinnan muotokeilaukset ja tumma sävy korostavat arvokasta olemusta. Siunaushiekalle on oma paikkansa harjalaudan ristikoristeen sylissä.  

Honka H-70

Vaalean puun sävyinen, pelkistetyn linjakas honka-arkku huokuu levollisuutta ja rauhaa. Listoitettu harjalauta korostaa ryhdikästä vaikutelmaa. Huolella valikoitua, terveoksaista puuta.